Solkysten
AAEstates
Bolig-udland
Læs Solkysten
BoConcept Mijas
SOLKYSTEN - Januar 2011
På jagt efter en michelin-stjerne
For et par uger siden åbnede Vitania Beach Club & Spa i Playa del Bombo de Mijas, tæt ved La Cala.
Anlægget kombinerer haute cuisine med sundhed og velvære på et 3.000 m2. stort areal, hvor der er en uovertruffen udsigt til havet gennem en stor glasfacade.

Udover den moderne spa (som vi vender tilbage til i en senere artikel) har anlægget en gastronomisk perle i restauranten Avanto. Under ledelse af chefkok Javier Monreal har den lagt et fremragende niveau med hensyn til kvalitet, kreativitet og engagement. En voksende kundekreds har allerede opdaget det, for selv om wellnesscenteret først blev indviet for nylig, har restauranten været åben i over et år.

I løbet af dette år har Javier tilpasset sig smagen hos kystens brogede klientel, og hans retter har fået nogle vellykkede nuancer med tanke på vores klima og omgivelser. Det skal her indskydes, at Javier er fra Nordspanien, hvor han har arbejdet side om side med prisbelønnede kokke som Koldo Royo, Pedro Subijana og andre. Ikke sjældent hører man en kommentar om, at Javiers eget talent kan give vores region en ekstra michelin-stjerne i nær fremtid.

180 graders havudsigt
Omgivelserne, hvor Javiers kreationer serveres, kan man heller ikke forlange mere af. Restaurantens bestyrer er danske Anna Timmermann, som viser os på plads i det imponerende lokale med 180 graders havudsigt. Herinde serveres der morgenmad (fra kl. 9), frokost (13.00 til 15.30), fulgt af muligheden for en eftermiddagsdrink og a la carte menuen kl. 19.30 til 22.30. Restauranten er åben hele dagen, og om sommeren kan man også nyde terrassens sol i en hængekøje ved siden af svømmebassinet.

Sæt kryds i kalenderen ved et af arrangementerne Noches de Luna Llena (fuldmåneaftener). I denne måned finder det sted den 19, og i klart vejr er det en uforglemmelig oplevelse over den særlige menú til 52 euro, vin inklusive.

Spændende kreationer
Om frokostmenuen skal det siges, at i betragtning af madens kvalitet er der gjort en anstrengelse for at holde priserne på et ret acceptabelt niveau. Hvis vi betragter mad og omgivelser samlet, er det endda billigt. Der serveres to retter for 17 euro, eller tre retter for 22 euro (uden moms og drikkevarer). Gæsten kan vælge mellem fem forretter, fem hovedretter og tre desserter, så der er noget for alle ganer.

Om aftenen udvides frokostens tilbud med nye kreationer, som fortjener en særlig omtale. Tosta de Queso de Cabra (toast med gedeost), karamelliserede løgringe, bacon og konfiterede tomater smager udsøgt (og af mere). Salmón Marinado (marineret laks) tilbyder en vellykket kombination af forskellige aromaer. Laksen serveres med hakkede agurker og bergamot. Vieiras a la Parrilla (grillede kammuslinger) serveres på en græskar-puré med et pift af citrusfrugt, grillet til perfektion, og med en godt gennemtænkt kontrast mellem det søde og det salte.

En anden og temmelig vovet kreation er Lentejas Estofadas con Foie (stuvede linser med foie gras). Sameksistensen mellem det traditionelle og det sofistikerede er faktisk lykkedes.

Dagens fisk
Udbuddet af fisk varierer efter markedet, så man er nødt til at spørge, inden man bestiller, om havtaske, havaborre, pargo, multe og andet er på dagens menu. Fisken serveres grillet eller kogt, med tilbehør af grøntsager, svampe osv.
Hvad kødet angår, kan man vælge mellem stegt pattegris, lammekølle, oksekæbe og/eller oksemørbrad, foruden stegt andebryst med en sovs af vindruer og røde frugter, som passer perfekt til anden.

Den stegte pattegris er mør og fedtfri med en saftighed, som er svær at opnå, selv om sværen var knap så sprød som ønskeligt. Den serveres fyldt med æbler og en slags glacerede løg, hvilket gør den en smule sød, men uden at overdrive.
Vinkortets DO’er repræsenterer stort set alle Spaniens regioner. Det er nemt at finde en vin man kan lide til en overkommelig pris – og til en lidt dyrere, hvis lejligheden indbyder til det. Derudover er der vine fra Frankrig, Italien, USA og Ungarn. Blandt husets vine valgte vi en Sierra de Siles (D.O. Tierras de Castilla) med en blød karakter, der passede perfekt til kødet.

Lette desserter

Af desserterne prøvede vi Piña Colada. Den har jordbærsaft og eucaliptus-is, og der laves et omvendt vandbad efter at ananassaften er pisket. Konsistensen er ubeskrivelig - i retning af en blød skum, men mere fast. Nytænkende, og den glider let ned, selv om man allerede er mæt.

En anden mulighed er Majado de Pistacho (knuste pistachienødder) med calvados-sorbet og æbler. Når man får retten forklaret, kommer man til at tænke på de nordafrikanske desserter, som anvender store mængder tørrede frugter og honning, men intet kunne være fjernere fra virkeligheden. Det var en let kage, og velsmagende i kombination med isen.

Vi ønsker Avantos team under ledelse af Carlos Arias det bedste for fremtiden med deres nye og ambitiøse foretagende. Forhåbentlig kan de snart fylde vitrinerne med velfortjente priser.
La Cuenta Forretter: Toast med gedeost 13 € Stuvede linser med foie gras 12 € Hovedretter: Stegt andebryst med sovs af vindruer og røde frugter 16 € Fyldt pattegris med æbler & glacerede charlotteløg 20 € Desserter: Knuste pistachienødder med calvados-sorbet 8 € Piña Colada m. jordbærsaft 8 € Vin: Rødvin Sierra de Siles (Tierra de Castilla) 14 € 2 kaffe 3,50 € Regningen for to personer løber op i 94,50 €
Restaurante Avanto
C/ Rota, 4 - Urbanización Torrenueva Playa - La Cala de Mijas
Tlf. 952 587 539
Lukket mandag. - Rygning: Kun på terrassen

Bedømmelse
Bedømmelsen foretages på
en skala fra 1-10:
Madkvalitet/pris:  7,5
Vinkælder:           7,0
Brød:                   7,5
Kaffe:                   6,5
Betjening:            7,5
Miljø:                   8,5
Total:                   8,0

Navarrete
Bestil Håndbog

Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal