Sixt Cars
Solkysten
AAEstates
BoConcept Mijas
Læs Solkysten
Copenhagen Car Rental
Bolig-udland
Andaluserne anfører PSOE´s indre opposition
Magtkampen i PSOE er ikke slut med primærvalget, der forvandlede Pedro Sánchez til socialistpartiets generalsekretær. Modkandidaten Susana Díaz har forskanset sig i hjemregionen Andalusien, hvor et stort flertal af partiets medlemmer bekræftede hendes lederskab på den nylige regionalkongres. Det skete med en åben udfordring til partiets landsledelse, idet PSOE-Andalucías program ”glemte” at inkludere en af Sánchez’ mest kontroversielle beslutninger, som er hans nye definition af Spanien som et multinationalt samfund.
”Kære Pedro, tving mig aldrig til at vælge mellem to loyaliteter,” sagde Andalusiens autonompræsident til æresgæsten på regionalkongressens sidste dag. ”Susanne, du og jeg snakker det samme sprog, retfærdighedens og broderskabets,” forsikrede hendes generalsekretær med et lige så bredt smil, der heller ikke narrede nogen.
Bag ved andalusernes afvisning af det multinationale Spanien ligger frygten for, at denne indrømmelse til nationalisterne nordpå gør det muligt for disse at presse en positiv særbehandling af det rige Spanien igennem på det fattiges bekostning. ”PSOE har altid prioriteret mennesker og ikke territorier,” siger Díaz. Konflikten er meget ubehagelig for Sánchez. Han behøver katalanernes støtte, hvis han vil gøre sig håb om at blive statsminister, men han kan heller ikke lægge sig åbent ud med andaluserne, eftersom PSOE-Andalucía er socialisternes største regionalforbund.
Pedro Sánchez’ omlægning af PSOE’s traditionelle politik har haft andre følger. To medlemmer af partiets parlamentsgruppe, Eduardo Madina og Antonio Trevín, har stillet deres mandater til rådighed for partiet, fordi de ikke føler sig hjemme i det nye klima af venstrefløjspopulisme, der følger af Sánchez’ tilnærmelse til Podemos. Afvisningen af EU’s nye handelstraktat med Canada var et eksempel herpå. Senest har hovedbestyrelsens talsmand Óscar López vakt opsigt med sin analyse af situationen i Venezuela, hvor han fordeler ansvaret for den aktuelle krise ligeligt mellem Nicolás Maduros regime og en alt for krigerisk opposition. Det var en ”næse” til PSOE’s historiske leder Felipe González, der har taget parti for sidstnævnte.
Den seneste meningsmåling af sociologisk institut CIS viser ikke desto mindre, at Sánchez radikalisering giver resultat. PSOE står til en vigtig fremgang til 24,9 % af stemmerne, kun 4 % efter regeringspartiet PP.
11.09.2017

Læs Solkysten
Annoncer her!
Navarrete
Bestil Håndbog

Solkysten club
Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal