Sixt Cars
Solkysten
BoConcept Mijas
Bolig-udland
Copenhagen Car Rental
AAEstates
Læs Solkysten
Tyrefægtning uden blod og død
Efter Katalonien er Balearerne den første autonomregion, som forsøger at komme tyrefægtning til livs med en regional lovgivning. Mallorca og naboøerne har vedtaget nye regler, som forbyder dyrets død i arenaen og enhver form for mishandling i løbet af forestillingen. Tyrefægterens eneste arbejdsredskaber er fremover muletaen (den røde klud) og capoten (tyrefægterens kappe). De kulørte flag, som stikkes i tyrens ryg, er ligesom spyddet og sværdet blevet forbudt.
Kan man herefter sige, at det stadig er tyrefægtning? Det benægter den konservative centralregering, der har indbragt sagen for landets øverste domstol. Forfatningsdomstolen fastslog i fjor at centralregeringen har ret til at beskytte tyrefægtning, efter at denne i kølvandet på det katalanske forbud var blevet lovbeskyttet som en del af Spaniens kulturelle arv. Beslutningen fik dog ingen praktisk betydning i Katalonien, hvor det i mellemtiden var blevet politisk umuligt at genoptage forestillingerne.
Balearernes nye autonomlov støttes af det lokale PSOE, Podemos og det grønne parti Més per Mallorca. PP og Ciudadanos stemte imod autonomloven, selvom initiativtagerne mener, at den holder sig inden landslovens rammer, idet tyrefægtning som sådan ikke forbydes, men blot reguleres.
13.09.2017

Læs Solkysten
Annoncer her!
Navarrete
Bestil Håndbog
Solkysten club

Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal