Sixt Cars
Solkysten
BoConcept Mijas
Læs Solkysten
Copenhagen Car Rental
Bolig-udland
AAEstates
Nyt firma tilbyder hjemmesygepleje og hjemmehjælp på Costa del Sol
Tirsdag den 6. marts er første arbejdsdag i Nordic HomeCare, Costa del Sols nye firma for hjemmesygepleje og hjemmehjælp, der drives af sygeplejerske Tina Fyrkov. Arbejdsområdet er strækningen fra Málaga til Marbella.
Tina har et godt kendskab til kysten, hvor hendes mor har boet i mange år. I fjor startede hun selv en delt tilværelse mellem Danmark og Spanien for at arbejde i Centro Sanum nogle dage hver måned, og nu flyttes bopæl og arbejdsplads definitivt sydpå. Tina har konstateret et stort behov for en virksomhed af den type, som hun efter måneders forberedelser nu præsenterer.
Nordic HomeCare lægger ud med hende selv og en enkelt medarbejder. Mens Tina står for hjemmesygeplejen, er dansktalende Ángela Gómez ansvarlig for hjemmehjælpen.
”Ángela er uddannet inden for faget i Danmark, og jeg var ikke et øjeblik i tvivl om, at det skulle være hende. Hun er en sød og hjælpsom person, som kunderne ganske enkelt vil elske,” siger Tina.
Hjemmehjælpen løser opgaver som indkøb, madlavning, let rengøring, personlig pleje, opvask, tøjvask, strygning samt vinduespudsning.
Mindre reparationer kan Nordic HomeCare også være behjælpelig med, idet den tilknyttede ejendomsservice har samarbejdsaftaler med flere håndværkere.
Sammen med hjemmesygeplejen tilbyder virksomheden således en meget komplet dækning, men de forskellige serviceydelser kan naturligvis kombineres efter kundens ønske og behov.
Hjemmesygeplejen starter på det forebyggende niveau, idet Tina tilbyder et tryghedsopkald på et nærmere fastsat tidspunkt alle årets dage. Et andet tilbud er tryghedsbesøget for med jævne mellemrum at kaste et ”klinisk blik” på klienterne.
Som sygeplejerske har hun en bred faglig baggrund fra Danmark. Her har hun arbejdet i hjemmeplejen med speciale i demens, indenfor psykiatrien og på skadestue som akutsygeplejerske. De sidste mange år har hun været ansat i et stort lægehus i Korsør, hvor hun stod for sårpleje, kateterskift, tolkning af blodprøvesvar, kontrol og vejledning om diabetes, forhøjet blodtryk, medicinadministration, astma, rygestop, vægtkontrol og flere andre ting. Sideløbende havde hun sin egen klinik med akupunktur (bl.a. mod øjensygdomme), stresscoaching, irisanalyse, tarmskylning og behandling mod forstoppelse.
Alt sammen er relevant i hendes nye job. Terminalpleje i samarbejde med lægen, smertelindring, lægeordinerede vaccinationer og kostvejledning er andre af hendes tilbud. Hun deltager også gerne ved læge- og hospitalsbesøg, og om ønsket kan hun stå for kontakten til de pårørende i Danmark, som har svært ved at vurdere et sygdomsforløb på afstand. Det er et vigtigt aspekt, som tit glemmes, mener hun.
Tina fortsætter i øvrigt sit nuværende arbejde på Centro Sanum med akupunktur og tarmskylning. Der er også lagt op til et øget samarbejde med sundhedscentrets andre specialister:
”Centro Sanum har nogle af kystens bedste fysioterapeuter, og i samarbejde med dem vil vi lave planer for genoptræning. Under forberedelserne til min egen virksomhed stødte jeg på nogle potentielle klienter, der troede de havde brug for hjemmehjælp. I virkeligheden var det genoptræning, de havde brug for, og så ville jeg jo være en dårlig sygeplejerske, hvis jeg ikke foreslog den løsning,” siger Tina.
Nordic HomeCare har allerede kontakt til flere lokale medarbejdere, hvis virksomheden skulle få behov for udvidelse. Alle har en solid faglig baggrund, for det er ikke nok med erfaring - der skal være teori bag tingene, mener Tina.
Selv tager hun sig også af administrationen i det nye firma.
”Jeg har drevet egen klinik, været personalechef i min mands firma og regionchef i et vikarbureau, så det er ikke nyt for mig. Jeg ved, hvordan det skal køre, og kan koncentrere mig om det, som jeg bedst kan li’: patientplejen,” siger Tina Fyrkov.
Når bladet er på gaden, har firmaet lanceret sin nye hjemmeside på engelsk. Den danske version følger snart, hvis den ikke allerede er på plads.
(info) www.nordichomecare.net
01.03.2018

L¾s Solkysten
Annoncer her!
Navarrete
Bestil Håndbog

Solkysten club
Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal