Solkysten
Bolig-udland
Læs Solkysten
BoConcept Mijas
AAEstates
Hvad må jeg bygge på en landejendom?
At investere i landejendomme er for øjeblikket en af ​​de sikreste muligheder, hvis altså denne investering udføres med den korrekt rådgivning og med kendskab til eksisterende juridiske omstændigheder, for denne type ejendomme og de forhold der gælder hver enkelt sag.
20.08.2019
At investere i landejendomme er for øjeblikket en af de sikreste muligheder, hvis altså denne investering udføres med den korrekt rådgivning og med kendskab til eksisterende juridiske omstændigheder, for denne type ejendomme og de forhold der gælder hver enkelt sag.
Denne type ejendomme har oplevet et meget lille fald i prisen under krisen, omkring 7% i modsætning til det gennemsnitlige 30% for byboliger. Det er sandt, at priserne nu er blevet genjusteret, og lige for tiden er krisens spøgelse langt ude i horisonten.
Ifølge loven er det ikke muligt at bygge i landdistrikterne, medmindre der opfyldes en række særlige forhold. Det drejer sig om en meget restriktiv lovgivning, der sigter mod at beskytte landbrugsbefolkningen og deres livsstil, undgå overbefolkning, spekulation og ødelæggelse af landskabet - som skete i mange kystområder for mange år siden.
På trods af dette, er salget af landejendomme stadig en meget dynamisk sektor. Men når man overvejer at købe en landejendom, kan der opstå visse tvivl - alt efter hvilken brug man vil give den. Hvis jeg køber et stykke jord, kan jeg så bygge på det? Hvis man ikke må bygge, kan jeg så placere et præfabrikeret hus? Kan en landejendom kun bruges til dyrkelsen af jorden?
Det er sandt at muligheden for at bygge i landdistrikter er meget begrænset af lovgivningen, men der findes andre alternativer til at opnå fordele ved at eje en landejendom. Dog bør du vide, at kompetencerne i denne sag normalt er styret af hver region og den kommune hvor ejendommen befinder sig. I alle regioner er udnyttelsen af fast ejendom forbudt i landdistrikter. Det vil sige, at det for eksempel ikke er muligt at bygge en ejendomskompleks.   
Men hvad er så tilladt?
Man kan for eksempel genoprette en bygning, der allerede eksisterer. Det er muligt at købe en landejendom, der har en gammel bygning og genoprette den for, at bruge den til en aktivitet som har med turisme at gære eller som privat bolig. I disse tilfælde er det nødvendigt at beholde den oprindelige struktur af bygningen. Man må ikke tilføje nye bygninger eller udvide de eksisterende.
Man kan også købe en landejendom for at bruge den til landbrug, dyr eller jagt. I disse tilfælde, er det tilladt at oprette de nødvendige bygninger for at kunne udføre denne aktivitet, herunder en bolig til de mennesker, der skal benytte ejendomen.
Alt afhængigt af hvilken region ejendommen ligger i, er det også tilladt at bygge sports-, kultur-, videnskabs- eller undervisningsfaciliteter, forudsat at de er forbundet med naturen omkring. I nogle regioner er det endda tilladt at bygge familiehuse, hvis ejendommen ikke ligger langt fra byen.
Af og til er det også tilladt at udnytte disse landejendomme til at placere forskellige faciliteter som telefonantenner, benzinstationer eller anlæg til at generere vedvarende energi (sol, vand, vind).
Under alle omstændigheder, inden man bygger på en landejendom eller starter en af disse aktiviteter, er det vigtigt at man får den nødvendige rådgivning. Det kan man selv gøre ved at tage hen til kommunens byplanlægnings afdeling for, at anmode om oplysninger omkring hvad der er tilladt på den respektive ejendom. Desuden skal man anmode om de nødvendige licenser. I tilfælde af at man bygger på en landejendom uden licens, kan kommunen pålægge en sanktion. Hvis bygningen så ikke er i overensstemmelse med loven, fordi den ikke falder ind under nogle af de lovbestemte muligheder og derfor ikke mulig at legalisere, kan ejeren blive tvunget til at nedrive denne bygning. 
Derfor er det vigtigt at få rådgivning, inden man investerer i en landejendom, om man nu kan bruge ejendom til hvad man havde tænkt sig, eller i det mindste, om man kan anskaffe de nødvendige licenser. 

Marisa Moreno Castillo
Dansk Konsul for Andalusien og Extremadura
Advokat
www.danskadvokat.es
info@justlaw.es
952 66 60 45 / 663373535

L¾s Solkysten
Annoncer her!
Navarrete
Bestil Håndbog

Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal